F15 - Znakowanie żywności zgodnie z rozporządzeniem 1169/2011
Cel szkolenia:
Poznanie nowych wymagań wprowadzonych przez rozporządzenie 1169/2011 dotyczące znakowania żywności.
Profil uczestnika:
Osoby odpowiedzialne za przygotowanie specyfikacji produktów i etykiet spożywczych, technolodzy żywności, osoby zainteresowane tematyką szkolenia.
Program szkolenia:
- generalne zasady i przepisy prawne znakowania żywności;
- omówienie rozporządzenia 1169/2011:
- zakres stosowania i definicje,
- omówienie zasad znakowania produktu,
- nazwa i skład produktu,
- składniki alergenne,
- substancje dodatkowe,
- pochodzenie, data trwałości.
- znakowanie wartością odżywczą:
- zasady oznaczania wartości odżywczych,
- dobrowolne systemy znakowania wartością odżywczą (RWS).
- aktualne zmiany w rozporządzeniu MRiRW w sprawie znakowania środków spożywczych.
Metodyka szkolenia:
Szkolenie ma charakter wykładowo-dyskusyjny. Szkolenie prowadzi certyfikowany trener TÜV SÜD Polska.
Czas trwania:
8 godzin lekcyjnych.
Zakończenie szkolenia:
Szkolenie kończy się uzyskaniem zaświadczenia uczestnictwa w szkoleniu wydanym przez TÜV SÜD Polska.
Cena szkolenia:
- 449 PLN netto
- 399 PLN netto dla płatników TÜV SÜD Polska
Cena obejmuje: udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie, przerwy kawowe oraz lunch.
Cel szkolenia:
Poznanie nowych wymagań wprowadzonych przez rozporządzenie 1169/2011 dotyczące znakowania żywności.
Profil uczestnika:
Osoby odpowiedzialne za przygotowanie specyfikacji produktów i etykiet spożywczych, technolodzy żywności, osoby zainteresowane tematyką szkolenia.
Program szkolenia:
- generalne zasady i przepisy prawne znakowania żywności;
- omówienie rozporządzenia 1169/2011:
- zakres stosowania i definicje,
- omówienie zasad znakowania produktu,
- nazwa i skład produktu,
- składniki alergenne,
- substancje dodatkowe,
- pochodzenie, data trwałości.
- znakowanie wartością odżywczą:
- zasady oznaczania wartości odżywczych,
- dobrowolne systemy znakowania wartością odżywczą (RWS).
- aktualne zmiany w rozporządzeniu MRiRW w sprawie znakowania środków spożywczych.
Metodyka szkolenia:
Szkolenie ma charakter wykładowo-dyskusyjny. Szkolenie prowadzi certyfikowany trener TÜV SÜD Polska.
Czas trwania:
8 godzin lekcyjnych.
Zakończenie szkolenia:
Szkolenie kończy się uzyskaniem zaświadczenia uczestnictwa w szkoleniu wydanym przez TÜV SÜD Polska.
Cena szkolenia:
- 449 PLN netto
- 399 PLN netto dla płatników TÜV SÜD Polska
Cena obejmuje: udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, zaświadczenie, przerwy kawowe oraz lunch.